Tips på mat och råvaror under 5-2 dietRecept-på-5-2-mat

Ett bra utgångsläge för att lyckas med 5-2 dieten fullt ut är att äta mycket fisk och vegetariska rätter. Här hittar du lite recept på goda maträtter och smaskiga råvaror som passar din 5-2 diet.

Skapa en smarrig lunch med 200 kalorier

Stå emot chokladtårtan kan vara svårt det vet alla. Genom att ”piffa till” annars lite ensidiga salladsluncher, både visuellt och smakmässigt kan underlätta.Kontakta oss för gratis nyhetsbrev med fler recept. Skicka mail till admin@5-2dieten.se

En god och uppskattad lunchvariant för dig som gör 5-2 dieten är att lägga till lite ”godsaker” i din sallad, istället för att äta tårtan alltså.

Ett bra 5-2 diet tips för att höja smak och det visuella intrycket på din lunchsallad är att lägga till en bit varmrökt lax och 100 g. Direkt har du en mycket mer smak och trevligare synintryck som ökar din aptit.

Laxen som du lägger till i salladen motsvarar ungefär 170 kalorier. Lite fett men gott och lunchen hamnar på ca 230 kalorier.

5-2 dietens recepttips när fantasin tagit slut

Men ibland så står ju fantasin still och man kommer inte på nåt nytt men är inte sugen på de gamla vanliga rätterna.

Då kan du använda ett recept av Paolo Roberto som bloggar om mat och träning, I hans kokbok Italiensk fastfood – hittar du massa snabba och goda rätter som även barn gillar att äta

Paolo Robertos recept för roligare mat under 5-2 dieten

Sallad recept mattips 5-2 dietenStek hackad rödlök och en hackad vitlöksklyfta i olivolja, ta en eller två askar med cocktailtomater o dela dem i halvor. Lägg i tomathalvor i grytan med löken, salta peppra, låt koka ihop i ca 5 min.

Vänd i två avrunna tonfiskburkar (i olja då helst), hackad färsk persilja (jag hade i andra örter från trädgården med, typ oregano etc), ett par, tre matskedar kapris. Koka ihop o blanda sedan i nykokt pasta i såsen. Riv parmesan eller peccorino över.

Tonfisk är ju supernyttigt och det är ju även tomat och persilja så det här är en riktig kärleksgåva till kroppen. Det här ju kanske ingen fasta rätt, men byter man mot tonfisk i vatten och äter med zucchini-pasta tex så kan det inte innehålla mer än 350 kalorier eller så?

Råvaror & 5-2 diet: Rödbetor

Rödbetor är inte bara nyttiga de är mycket goda dessutom och innehåller endast runt 30-40 kalorier per hundra gram proppfulla med bra saker för kroppen! Det gör rödbetor till en perfekt råvara för dig som kör 5-2 dieten.

Frågor eller vill du veta mer om nyttiga recept för dig som utför 5-2 dieten? Skriv till oss på admin@5-2dieten.se så återkommer vi till dig så fort vi har möjlighet.